Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Το τριαντάφυλλο

© Βικιπαίδεια


Υπάρχουν πολλά ωραία λουλούδια στον κόσμο, αλλά πιο πολύ μου αρέσει το τριαντάφυλλο.Στο εξοχικό της γιαγιάς μου, υπάρχει μια αυλή γεμάτη με τριανταφυλλιές πολλών ειδών.Κάθε φορά που πηγαίνουμε έχω την τρελή επιθυμία να κόψω από όλες τις τριανταφυλλιές και να δημιουργήσω ένα πολύχρωμο μπουκέτο.Πιστεύω ότι κανένας συγγραφέας δεν μπορεί να περιγράψει τόση ομορφιά, ούτε και και κανένας ζωγράφος μπορεί να αποδώσει στον πίνακα τα χρώματα και τις όμορφες μυρωδιές τους.
Τα κίτρινα μπουμπούκια που ξεπροβάλλουν μοιάζουν με μικρούς ήλιους που ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα.Τα κόκκινα είναι τόσο έντονα που σε κάνουν να γεμίζεις με αγάπη και ευτυχία.Τα λευκά τριαντάφυλλα με κάνουν να σκέφτομαι την αγνότητα και την ειρήνη σαν τα λευκά περιστέρια. Αχ αυτά τα ροζ τριαντάφυλλα όμως,με ξετρελαίνουν γιατί μου θυμίζουν τα δικά μου εφηβικά όνειρα! Κάθε πέταλό τους και μια επιθυμία μου, κάθε μπουμπούκι και μια ροζ σκέψη μου.
© diaforetiko.gr
Γενικά στο χώρο όμως, ξεχωρίζει η μοναδική μαύρη τριανταφυλλιά. Είναι ένα μοναδικό είδος,για αυτό και κάθε φορά την πλησιάζω με δέος. Σκύβω από πάνω της προσεκτικά γιατί φοβάμαι μη μου χαλασει. Την χαϊδεύω με την άκρη του δακτύλου μου, γιατί νιώθω ότι θα μου διαλυθεί.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω έναν κήπο σαν αυτό και σας κάνω πρόσκληση για το καλοκαίρι να έρθετε για να μοιραστείτε μαζί μου αυτή την εμπειρία!

Ιωάννα

1 σχόλιο:

Γράφουμε μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες.
Προσέχουμε αυτά που γράφουμε να μην είναι προσβλητικά.
Είναι ωραίο να είμαστε ευγενικοί!