Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Το γράμμα της Βασιλικής

Αγαπητή μου φίλη Δανάη,
Είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι καλά και τα πηγαίνεις καλά στο σχολείο. Μου άρεσε πάρα πολύ το γράμμα σου και θα ήθελα να μου γράφεις πιο συχνά. Η αλήθεια είναι πως εκτός από τα νέα που θέλω να σου πω είναι και κάτι ακόμα που με προβληματίζει.
Το θέμα που με προβληματίζει είναι ότι στο σχολείο τα παιδιά με κοροΪδεύουν γιατί οπως ξέρεις το επίθετό μου τελείωνει σε -ίδου και όσα επίθετα έχουν αυτή την κατάληξη έχουν ποντιακή καταγτωγή.
Μια μέρα λέγαμε διάφορα ανέκδοτα στο σχολείο και μια συμμαθήτριά μου είπε ένα με πόντιους. Δε μου άρεσε καθόλου. Μετά άρχισαν να πετάνε και άλλες σπόντες για τους πόντιους. Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ και προσπάθησα να μην το δείξω. Συνεχώς άλλαζα θέμα. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι πόντια και κανέναν λόγο δε θα ντρεπόμουν γι' αυτό. Τελικά δεν έδινα σημασία, σταμάτησαν και έτσι δε χρειάστηκε να πω κάτι και να γίνω κακιά.Τουλάχιστον το κατάλαβαν νωρίς.
Εξάλλου έχω μάθει από τους γονείς μου ότι πρέπει να σεβόμαστε τους προγόνους μας και να τιμάμε τις ρίζες μας. Με το σχολείο μια χαρά, σε λίγες μέρες παίρνουμε και βαθμούς. Επιτέλους ήρθαν και τα χριστούγεννα!!!!

 Η φίλη σου
Βάσω

1 σχόλιο:

Γράφουμε μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες.
Προσέχουμε αυτά που γράφουμε να μην είναι προσβλητικά.
Είναι ωραίο να είμαστε ευγενικοί!